Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

В края ня 60-те години автомобилите на Пежо са доминирали в таксиметровите услуги, заради практично организираните си вътрешни обеми и икономичните и издържливи дизелови двигатели.
В началото на 70-те инженеринговата фирма Heuliez решава да разработи специализиран компактен ван за такси, базиран на Пежо 204.
През 1972 г. моделът е представен на изложението н Париж. Външният дизайн създаден от Yves Dubernard е опростен с използването та плоски повърхности. Авангардни са големият наклон и размер на предното стъкло, както и стъкленият покрив.


Водачът е отделен със стъклена преграда от пътниците. Мястото вдясно от него е за един пътник или за багаж, затова е оборудвано със сгъваема седалка. В задната част има седалка за трима души. Вратата за пътниците е плъзгаща и доста широка. Въпреки дължината си от 3.65 м. колата изглежда просторна благодарение на голямото, изнесено напред и силно наклонено предно стъкло, както и на стъкления покрив.
Цялото арматурно табло и седалките са тапицирани  с бежова материя подобна на мокет. Правоъгълният скоростомер е вграден дълбоко в таблото и е поклит със зеленикав прозрачен плексиглас.
Hauliez са работели и по модел с форма на пикап, но тъй като концапцията изглеждала прекалено авангардна за времето си, той не достига дори и фаза на прототип.

Технически данни

Години на производство 1972 г.
Прозведени бройки 1
Дължина 3650 мм.
Ширина 1700 мм.
Височина 1600 мм.
Клиренс няма данни
Междуосие 2530 мм.
Следа задна няма данни
Следа предна няма данни
Задвижване 4х2 предни
Скоростна кутия няма данни
Тегло няма данни
Ускорение 0-100 км/ч няма данни
Максимална скорост няма данни

Галерия

Източници

cardesign.ru

Вход

Моят профил

Статистика

View My Stats