Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

McQuay-Norris e фирма, базирана в Сейнт Луис произвеждаща части за автомобилни двигатели като бутални сегменти и лагери. През 1934 г. фирмата в сътрудничество с фирмата за производство на каросерии Hill Auto Body, базирана в Синсинати произвежда шест промоционални автомобила. Нарича ги Streamliner, но поради необичайната си форма получават и прякора Алуминиево яйце. Колите са създадени с цел и използвани като тестови автомобили за изпробване на изделия и технологии.

Поради този причина таблото е било богато оборудвано със всевъзможни датчици следящи различни агрегати. 

Купето е много новаторско за ремето си, подчертано аеродинамично. Направено е от алуминиеви листове върху дървена рамка. Отпред и отстрани е разположено толямо, огънато плексигласово стъкло, осигуряващо много добра видимост. За дметка на това обаче няма задно стъкло. Двигателят е разположен най-отпред, зад него е таблото и седалката на шофьора и пътника. Зад двете седалки има място за куфар и са разположени измервателни уреди - компресия, вискозитет на маслото и др..

Шасито е от Форд, а също така и двигателят - Ford Flathead V8 с тристепенна ръчна скоростна кутия и мощност от 85 к.с. Максималната скорост е била 130 км/ч.

Колите са пътували през 1934 - 1940 г. между САЩ и Канада, тествайки различни части и агрегати. През 1940 г. са разпродадени. До днес са оцелели две коли.

Дължина няма данни
Височина няма данни
Тегло няма данни
Двигател обем 3.6 л.
Двигател мощност 85 к.с.
Скоростна кутия 3-степенна, механична
Максимална скорост 130 км/ч.

 

 

Вход

Моят профил

Статистика

View My Stats